Köpvilkor

Allmänt
Följande köpvillkor är anpassade för internetförsäljning på www.mediawarehouse.se och är gällande för privatkunder som är 18 år fyllda och bosatta i Sverige. Mediawarehouse.se ägs av Mediawarehouse i Sverige AB.

Kontakt information
Se kontakter.

Beställning
En beställning görs enkelt och säkert på Mediawarehouse.se och du får alltid ett korrektur och ordererkännande innan ordern blir bindande.

Annullera en beställning
Du kan annullera din beställning genom att skicka ett mail med rubriken Avbeställning och ditt ordernummer till kundservice@mediawarehouse.se eller ringa till 035-400 33. Annullering ska meddelas till oss inom rimlig tid efter beställningen och helst senast kl. 8 dagen efter beställning.

Priser och avgifter
Alla priser är angivna i SEK och exklusive 25% moms.
Avgifter för frakt och betalning kan tillkomma, se avsnitten Betalning och Leverans.
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

Betalning
Fakturabetalning
Med fakturabetalning får du hem dina varor innan du betalar och behöver aldrig ge ut dina kortuppgifter. Vid betalning med faktura är betalningstiden 30 dagar från den dag då varorna skickas från oss. För att kunna betala med faktura kräver vår betalningspartner ditt personnummer/orgnummer för att göra en sedvanlig kreditbedömning.

Leverans
Varor beställda som "hämtas i butik" görs på Larsfridsvägen 9 302 50 Halmstad.

Öppet tider:

Må-Tors 08.00-17.00

Fredag 08:00-15.00

Leveranstid
Dina varor leveras normalt inom 5-15 arbetsdagar, efter att beställningen är mottagen. (beroende på vilken leveranstid produkten har från vår leverantör) Vi ska leverera beställningen utan onödiga förseningar från oss. Vi friskriver oss ansvaret av leveranstiden på godset efter vi överlämnat godset till Speditören. Där tar speditörens ansvar över.

Ej mottagen vara
Om leveransen inte överensstämmer med informationen som står på din orderbekräftelse ber vi dig kontakta kundservice på kundservice@mediawarehouse.se eller per telefon 035 - 400 33. Vi kommer att undersöka ärendet så snabbt som möjligt och om det har hänt ett fel så skickar vi rätt produkt eller återbetalar beloppet, beroende på vad som avtalas och är möjligt. Eventuell returfrakt och frakten för en ny vara betalas inte av kunden i detta sammanhang.

Leveransförsening
Om det uppstår en leveransförsening som har väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva avtalet utan kostnad. Om det uppstår en försening utanför Mediawarehouse i Sverige AB´s kontroll kan inte Mediawarehouse anses som ansvariga för det och heller inte bli skyldiga till skadestånd eller kompensation, om det inte speciellt avtalats mellan parterna eller som en bestämmelse från tvingande lag.

Ångerrätt och returer
Ångerrätt
Du har som privatkund alltid 14 dagars ångerrätt från den dag då du mottar din order eller den sista produkten i din order (vid uppdelad leverans). Ångerrätten ger dig rätt till att undersöka varorna på ett sätt som inte skadar produkten och gör den olämplig för vidare försäljning. Du får undersöka varan i samma utsträckning som anses rimligt att göra i en fysisk butik, men vid retur ska varan vara oanvänd och i sin originalförpackning. På hygienprodukter får du ej bryta förpackningen då den ej kan vidaresäljas om öppnad. När du bryter förpackningen på hygienprodukter mister du därmed din ångerrätt.

På specialgjorda produkter eller produkter som personifierats till dig efter ditt önskemål, har du ingen ångerrätt.

Om du önskar att använda dig av din ångerrätt ska du meddela oss via mail kundservice@mediawarehouse.se inom 14 dagar efter att du mottagit din beställning.

Retur
Returer görs efter överenskommelse direkt i vår butik se under punkten leverans för öppetider.

Byte
Mediawarehouse erbjuder inte byten av varor. Om du vill returnera en beställd vara men mottaga en ny (t.ex. i en annan storlek) ska du göra en ny beställning i webbshoppen och lämna/skicka in den produkt du inte önskar till oss. Detta gör att vi kan skicka den nya produkten till dig så fort som möjligt. Notera att vi debiterar dig för den nya produkten du beställer och återbetalar beloppet för returen när vi mottar den. Du får gärna vänta med att skicka returen tills att du har mottagit och provat dina nya varor.

Värdeminskningsavdrag
Om varorna du returnerar är i försämrat skick som gör de osäljbara kan Mediawarehouse göra avdrag eller vägra att återbetala varans värde, beroende på skadans omfång, som avgörs i varje fall.

Som nämnt har du rätt att undersöka varor i samma omfång som anses rimligt i en fysisk butik, men alla märken, klisterlappar och liknande får ej tas av varan. Om du returnerar en vara som t.ex. har använts, eller utan originalförpackning anses den vara olämplig för vidare försäljning. Mediawarehouse kan i dessa tillfällen välja att återbetala en del, eller inget av varubeloppet.

Återbetalning
Om du använder din ångerrätt återbetalar vi naturligtvis de betalningar som vi mottagit från dig,? detta gäller dock endast vid retur av hela beställningar och endast för privatpersoner.

Vi kommer att återbetala det belopp du betalt för varorna utan onödig försening efter att vi har mottagit och behandlat din retur, normalt inom 2-8 dagar med dock senast efter 14 dagar från det att du har meddelat att du vill göra ångerrätten gällande, förutsatt att vi har mottagit produkten eller bevis att produkten har skickats till oss. Det kan dock ta upp till 30 dagar innan beloppet kommer in på ditt konto (om du t.ex. använd MasterCard). Om du har valt Klarna-betalning och du ännu inte betalt Klarna fakturan när vi hanterar din retur, kommer en ny Klarna-faktura skickas till dig. Om du redan har betalt din Klarna faktura när vi hanterar din retur, kommer en återbetalning ske från Klarna. Om du har betalat med Klarna Faktura kan du eventuellt välja att skjuta upp fakturans förfallodatum vid eventuellt byte eller retur för att undvika påminnelseavgifter. Kontakta Klarnas kundtjänst på tel. 08-12012010 eller logga på Klarna Online för att se vilka möjligheter du har att skjuta upp förfallodatum.

Återbetalningen sker för produkternas värde och eventuella avgifter i samband med betalning. Återbetalning sker alltid till samma betalningssätt som användes vid beställning.

Reklamation
Reklamationsrätt
Som privatkund har du rätt att reklamera en felaktig produkt i 3 år från det datum du mottagit din vara. Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, transportskador och för produkter som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Mediawarehouse eller som på annat sätt uppvisar fel.

Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det at du mottog varan, är det ditt ansvar att påvisa att felet var ursprungligt. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan till originalskick eller byter ut den mot en ny vara. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och bli återbetald för den summa du betalat för varan.

Du ska alltid reklamera produkten så snabbt som möjligt och utan onödig försening efter att felet har upptäckts. 2 månader efter felet upptäckts anses alltid som skälig tid för anmälan.

Önskar du att reklamera en produkt ber vi dig kontakta vår kundservice innan du skickar din produkt i retur till oss. Av kundservice kommer du få vidare instruktioner för hur processen för reklamation ska gå till.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-mail: kundservice@mediawarehouse.se
Telefon: 035 - 400 33


Förbehåll
Mediawarehouse tar i förbehåll för att kunna häva avtalet utan att kunna krävas på kompensation, om kunden har handlat i ond tro, på grund av felaktigheter Mediawarehouse som kunden känt till eller borde ha insett var felaktigt. Detta inkluderar tryckfel och felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet.

Om det uppgår skillnader i uppgifter mellan Mediawarehouse och andra publikationer har de uppgifter som uppges här på Mediawarehouse.se företräde.

Force Majeure
Mediawarehouse har rätt att inte uppfylla sina skyldigheter i detta avtal i händelse av omständigheter som är utanför Mediawarehouse kontroll eller som vi inte kunnat förutse eller övervinna. Detta gäller bl.a. myndigheters åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, arbetsmarknadskonflikt, krig eller krigsfara, blockad, brand, explosion, översvämning, naturkatastrof eller olyckshändelse av större omfattning.

Personuppgifter och sekretess
Vissa personuppgifter och handlingar på Mediawarehouse.se kommer lagras och hanteras av Mediawarehouse.se i enighet med personuppgiftslagen. Dessa uppgifter kräver Mediawarehouse.se för att kunna fullgöra sin del av det avtal som ingås med kunden.

Personuppgiftsansvarig:
Mediawarehouse i Sverige AB
Larsfridsvägen 9 302 50 Halmstad Sverige

Kunduppgifter som lagras:
-Namn
-Adress
-E-postadress
-Telefonnummer

Uppgifterna kan även komma att lämnas ut till en tredje part för att kunna fullgöra avtalet då:
- Vår avtalspartner inom betalningstjänster kräver vissa uppgifter för att kunna genomföra din betalning
- Vår transportpartner kräver vissa uppgifter för att kunna leverera din beställning

Registerutdrag
Alla kunder som ingått ett avtal med Mediawarehouse.se som privatperson kan en gång per år begära att få ett kostnadsfritt registerutdrag på den information vi har sparade om kunden. För att få detta ska du skicka in en undertecknad begäran till adressen ovan under ?Personuppgiftsansvarig?. Om vi skulle ha information sparad om dig som är felaktig, ofullständiga eller missvisande ändrar och uppdaterar vi dessa.

Radering av kunduppgifter
Kunder kan skicka in en skriftlig och undertecknad begäran att få sin information som är lagrad hos Mediawarehouse.se, raderad. Vi kan dock inte radera sådan information som enligt lag krävs att vi har lagrad i redovisnings- och bokföringssyften.

Cookies
Samtlig information som publiceras på www.Mediawarehouse.se är i uteslutande informativt syfte för att besökare ska kunna använda sig av hemsidan. När en användare besöker en hemsida sparas filer ner på besökaren dator, så kallade cookies. På www.Mediawarehouse.se används följande cookiefiler:
Session cookies som endast sparas temporärt på besökarens dator för hemsidan ska kunna användas utan problem. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: dessa cookies sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.

Drifts- och optimeringscookies: Dessa används för driften av webbplatsen. Det kan t.ex. vara för att få statistik på antalet besökande eller annan information till analys. De används också i samband med frågeformulär. Dessa cookies kan samla in uppgifter som kan tillskrivas användaren.

Marketing cookies: Dessa cookies används till anonym tracking på hemsidor och för att bygga upp profiler som visar vilka sökningar varje användare har gjort och vilka sidor de besökt. Dessa cookies kan lagra data som identifierar användaren eller innehåller specifik information om användaren.

Vi använder Google Analytics för att analysera hur besökarna använder hemsidan. De uppgifter som samlas in om din användning, så som trafikdata och IP-adress, skickas och sparas på Googles servrar i USA. Här kan du välja bort cookies från Google Analytics: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Blockera cookies
Du kan alltid blockera cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Du hittar dessa inställningar på olika ställen beroende på vilken webbläsare du använder. Dock ska du tänka på att många funktioner och tjänster inte kommer fungera om du blockerar cookies, då hemsidan kräver att du tillåter cookies för att alla dess funktioner ska fungera.
Radera cookies
Cookies som du tidigare har accepterat kan lätt tas bort. Om du använder en PC med en nyare webbläsare, kan du enkelt radera cookies genom att använda kortkommandon: Ctrl + Skift + Delete
Fungerar kortkommandot inte, och/eller du använder en Mac, ska du starta med att ta reda på vilken webbläsare du använder och sedan klicka på den relevanta länken som guidar dig igenom hur du raderar cookies.
- Internet Explorer
- Mozilla Firefox
- Google Chrome
- Opera
- Safari
- Flash cookies (alla webbläsare)
- iPhone, iPad och övriga enheter från Apple
- Androidtelefoner
- Telefoner med Windows 7

Övrigt
Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Samtliga material som publiceras på www.Mediawarehouse.se, detta inkluderar logotyper, programvara, varumärken, text och bild är skyddat enligt immaterialrätten. Det innebär att inget material får kopieras, användas eller överföras till tredje part utan tillåtelse från innehavaren av rättigheterna. Eventuella överträdelser beivras.

Färgåtergivning på produktbilder
Vi kan inte garantera att färgåtergivningen överensstämmer med produkters fysiska färger, då färgåtergivningen beror på olika skärmars inställningar.

Tvist
Tvist mellan Mediawarehouse.se och kunder prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, kommer Mediawarehouse.se att följa nämndens beslut.Villkor...